Van één hebben wij er afgelopen 3 december kunnen genieten. En het was een feestje. Wat een unieke interactieve lezing heeft Teunis Jan gehouden. Het barstte van de energie.

Voornamelijk de verschillen tussen het beleven van de westerse en Japanse manier om een bonsai te presenteren. Het ervaren van westerse en Japanse schoonheid.

img_2653

Waar het om gaat is dat je verhaal met én rond de bonsai klopt. Welke sfeer wil je oproepen. De eerste stap daarin is altijd je af te vragen wat wil ik over laten komen.

Het eerste technische gedeelte werd ondersteund door een digitale presentatie en een vrij gedetailleerde hand-out waar we in de toekomst nog veel plezier van kunnen hebben.

img_2654

Na de pauze kwam het sterke interactieve gedeelte. Aan de hand van meegebrachte bonsai werd geoefend. Voel- en zichtbaar waren de verschillen in opstelling. Met of zonder ondergrond, met of zonder scroll of accent. Wat is je beeld wat je op de bühne wil laten zien. Klopt dat met het verhaal wat de boom vertelt, met de habitat van de boom.

img_2674
Er zijn klassieke richtlijnen, maar zeker ook de persoonlijke perceptie kwam aan de orde.

img_2668

We stonden er vaak met z’n allen bij en hebben de verschillen gezien en gevoeld.

img_2665

Feitelijk zou je willen dat veel bonsaiisten deze kennis van Teunis Jan tot zich nemen en aan den lijve ervaren wat verschillen zijn. Dus als je verlegen bent om een thema…..
Dit is in ieder geval een aanrader!

img_2679

Dan nu het volgende bonsaifeestje.

Nu Sinterklaas is vertrokken naar Spanje, is het voor het Bonsai Café NL tijd om de organisatietouwtjes wat strakker aan te trekken.
Waar hebben we het over……. Natuurlijk over de

NIEUWJAARSRECEPTIE en de WINTERBOMENPRESENTATIE
van
DESHIMA BONSAI STUDIO en BONSAI CAFE NL
op zaterdag 7 januari van het nieuwe jaar!

schermafbeelding-2016-11-13-om-13-11-23

Programma etc etc komt allemaal nog, maar het wordt wel tijd om in te schrijven.
Dat kan d.m.v. het inschrijfformulier (hier te downloaden) of door het terugzenden van deze mail en daarin op te geven

Je naam
Je telefoonnummer
Loof- of naaldboom
De soort
Hoeveel cm breedte je nodig hebt.
Of je een scroll wilt ophangen.

Willen we elkaar van een prachtige unieke winterbomenpresentatie laten genieten, schroom niet en laat zien waar je mee bezig bent. Het is een presentatie en geen tentoonstelling. Er worden geen eisen gesteld. Alleen genieten van hoe staat mijn boom er bij, wat ben ik van plan of wat zie ik in mijn boom. Maar vooral hoe trots ben ik! Hoe geniet ik van mijn passie!

Durf het aan om eens wat anders te laten zien of laat ons juist van een harmonie genieten die zijn weerga niet kent.

Oef dat wordt invullen dat formulier.