Deze keer een blog vooral voor de vele nieuwe gasten die de weg naar Bonsai Café NL weten te vinden.

Hoe leuk! Bonsai Café NL is, zoals op vele plekken in de wereld, een plek waar bonsailiefhebbers elkaar ontmoeten.

w

Een plek waar we kennis delen, waar we elkaar de helpende hand uitsteken, waar nieuwe ideeën worden geboren en waar we voelen dat het om dezelfde passie gaat.

c1

c2

Het is een bonsaicafé waar een groep ‘kartrekkers’ het voor elkaar mogelijk maakt om een keer per maand (1e zaterdag van de maand) de handen uit de mouwen te steken.

b1

Werken aan de eigen bomen; of het nu om inzicht, verpotten, snoeien, bedraden of om potkeuze gaat.

b2

Bonsai Café NL is te gast bij Deshima Bonsai Studio te Nieuwerkerk a.d. IJssel. De eigenaar Teunis Jan Klein stelt Bonsai Café NL zijn schitterende studio ter beschikking.

d1

Hier mogen we aan de tafels werken, in de lounge van de bibliotheek genieten, in alle rust van de warme kas met de binnen-bonsai genieten.

Natuurlijk staat ook vrij buiten in de tuin en in de nieuwe kas te genieten van al het schoons wat Deshima Bonsai Studio te bieden heeft.

Een aantal van ons zorgt er voor dat de tafels klaar staan, de bar van Deshima Bonsai Studio gevuld is en de koffie, thee of iets anders lekkers warm en/of koel staat. Ook het inwendige van de mens wordt niet vergeten. Een bescheiden maar wel heel lekkere catering maken wij op verzoek voor u klaar.

We zijn geen vereniging, stichting of wat voor vorm dan ook. We hebben geen bestuur of vergaderingen etc. We heffen geen entree of lidmaatschap. Als er een bijzondere workshop of andere activiteit wordt georganiseerd, kondigen wij van tevoren aan of we een kleine bijdragen hebben te vragen. Bonsai Café heeft geen commercieel uitgangspunt.

De baropbrengsten gaan naar Deshima Bonsai Studio. Deze stelt voor het budget van Bonsai Café NL een bijdrage ter beschikking. De Japanse Poes op de bar ontvangt heel erg graag een fooitje.

p

Met dit fooitje en de support van enkele sponsors, kunnen wij activiteiten ondersteunen. Deze kleine ondersteuning kan een welkomstdrankje zijn of een bijdrage in bloemschikkingen of kosten voor een workshop o.i.d.

Omdat wij te gast zijn bij Deshima Bonsai Studio kunnen en willen we het niet nalaten om ook bepaalde bonsaiactiviteiten van Deshima extra aandacht te geven.

Je kunt aan de natuur wel merken dat er van alles te gebeuren staat. Sapstromen komen op gang, bomen willen aangepakt worden. Dat kan!

Zaterdag 4 april werkmiddag Bonsai Café NL.

U bent van harte welkom. Wilt u niet werken, ook dat kan. De tuin biedt zoveel schitterende bomen. Een unieke gelegenheid!

En dan ……. Zijn vorig bezoek ligt ons nog vers in het geheugen…..

m1

Masa Hirao (de Japanse Bonsai Warrior) van formaat is weer op bezoek.

m2

U kunt in de week van 6 t/m 11 april aan allerlei unieke workshops, lezingen deelnemen of uw boom door hem laten bewerken.

Voor het verdere zeer uitgebreide programma rond Masa Hirao klik op Deshima Bonsai Studio.

Houd in ieder geval ook Tweede Paasdag vrij!

Dan is er nog een leuke activiteit aan te kondigen. We hebben het al eerder aangestipt.

Tijdens de Bonsai Café NL-middag van zaterdag 2 mei wordt er door Anneke ter Linge een workshop Ikebana verzorgd. Zij is een kei (of spreken we hier van een Orchidee) op dit gebeid van Ikebana.

i

Zij wil ons tijdens deze workshop met de grondbeginselen van Ikebana kennis laten maken. Een verdere uitwerken gaan we nog met elkaar bespreken, maar het zal zeker de moeite waard zijn.

Dus houdt u van bonsai en van Ikebana of wilt u juist eens kennis maken met Ikebana, geef via info@bonsaicafe.nl een seintje dat u mee wilt doen.

Ook al bent u nog niet eerder bij ons geweest of wilt u juist uw vriendin, buur of familielid meenemen. Dat kan!

Noteer in ieder geval de datum zaterdagmiddag 2 mei!

Rest ons u fijne zonnige dagen te wensen en tot ziens!