Amper een week later en wij mogen terug kijken op een mooi bonsai evenement.

Met gezamenlijke inzet is de Winterbomenpresentatie en Nieuwjaarsreceptie van Bonsai Café NL en Deshima Bonsai Studio een feestje geweest waar we aan terug zullen denken.

De bomen van bonsaiïsten uit heel Nederland werden schitterend gepresenteerd. Een ieder liet zien waar hij/zij trots op was of mee bezig was. Volgens klassieke presentatie of juist gedurfd en “out-of-the-box” (in sommige gevallen zelfs “op-the-box”).

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Naast de Winterbomenpresentatie was er ’s ochtends een lezing over; Chinese en Japanse bonsaipotten, gegeven door Maarten van der Hoeven (BonsaiPlaza) en het proces van het bakken van hun bonsaipotten, door Manon Jamin en Edwin Koppers (Made Bonsai Pots).

In de middag gaf Yannick Kiggen een demonstratie. De demo-boom werd gesponsord door Yannick voor de loterij. Als extra verrassing gaf Yannick als cadeau dat de winnaar/winnares op afspraak bij hem langs kon om de boom door te spreken en toekomstplannen te ontwikkelen voor de boom. 

Tekst gaat verder na de foto’s

 

Yannick werd uitgenodigd aan het eind van de dag om de loten te trekken en de prijswinnaars bekend te maken.. In volgorde van 3e, 2e en 1e prijs kwamen de volgende winnaars uit de doos:
– 1e prijs Henk Steneker; Demonstratieboom van Yannick Kiggen.
– 2e prijs Joan Tjon Sien Kie; Demonstratieboom van Martin Bonvie.
– 3e prijs Roel Drenth; Cadeaubon van Deshima Bonsai Studio.
 
Dan willen wij nog extra aandacht vestigen op een afscheid bij Bonsai Café NL.
Na 7 jaren input, zweet en liefde gegeven te hebben neemt Rennie als 1 van de oprichters afscheid van de organisatie van Bonsai Café NL. In haar afscheid gaf zij aan dankbaar te zijn, er altijd met plezier om terug te kijken, zal blijven komen en het spreekwoordelijke stokje over te dragen aan de ‘jongere’  generatie.
Het vooruitzicht dat zij nu aan haar eigen bomen kan gaan werken geeft vernieuwde energie aan haar passie, die hele ‘kleine’ boompjes.