We vinden het zo leuk. Alweer voor de zesde maal mogen we met elkaar hèt bonsaifeestje organiseren en wel op zaterdag 6 januari van het nieuwe jaar.

Op veler verzoek hebben we gekeken naar de mogelijkheid om de dag wat meer uit te rekken, zodat het vele vele werk niet voor een paar uurtjes is. Daarbij komt dat we een demo hebben die ook wat meer tijd vraagt in verband met een demoboom waarbij specifieke elementen aan de orde komen.

We gaan er dus een deel van de ochtend aanplakken. In het programma wordt aangegeven hoe laat wat gepland staat en hoe laat bomen aangeleverd kunnen worden. Maar dat het weer letterlijk en figuurlijk een borrelend bonsaifeestje wordt is een feit.

Wat we wel kunnen verklappen is de aankondiging van
➢ een verrassend jaarprogramma van het Bonsai Café NL
➢ een uiterst interessant en leerzaam verhaal door ………… over zijn leerperiode in Japan
➢ dat Dominique Bosch ons meevoert naar een fantastische hoofdprijs in de loterij; een demo die een spannend karakter heeft
➢ een loterij die niet 1, niet 2 maar 3 klinkende prijzen heeft die gewonnen willen worden
➢ een oer-Hollandse catering
➢ een zeer rijk gevulde bar en ………
➢ dat wij trakteren op bubbels om het nieuwe jaar in te luiden.

Uit vele windrichtingen komen bonsaivrienden vrienden een gelukkig nieuwjaar wensen en heffen we met elkaar het glas op weer een spetterend bonsaijaar. Een jaar waarin we weer volop gaan genieten van onze grote passie en

natuurlijk gaan we genieten van de unieke mogelijkheid om onze bonsai in de winter te presenteren. Velen weten het al, maar voor onze nieuwe bezoekers vestigen wij er de aandacht op dat we hier spreken over een presentatie. Onze Winterbomenpresentatie die uniek is in de regio en is een podium met een open karakter. Het presenteren van de eigen boom op onze Winterbomenpresentatie heeft alles te maken met het onderwerp ‘hoe zijn we met onze boom bezig’. Zijn er vorderingen gemaakt; laat ze ons zien. Is de boom volledig bedraad; we zijn benieuwd. Zijn er verwachtingspatronen; toon ze. Vertelt de boom zijn eigen verhaal of juist jouw verhaal; show us! Ben je trots op wat er op klassieke wijze bereikt is; laat ons meegenieten.

We hebben de tafels in de buitenkas met prachtig zwart doek ingericht. Deshima heeft mooie verlichting aangebracht waardoor juist het winterse aspect tot uiting komt. Op het inschrijfformulier kan aangegeven worden hoeveel tafelruimte je denkt nodig te hebben. De bonsai worden onderling van elkaar gescheiden door een eenvoudig bundeltje stokjes.

Wil je als vereniging of als vriendengroep gezamenlijk met ons het nieuwe jaar inluiden, neem dan contact op. Wellicht kunnen wij van dienst zijn! Vrij entrée (sponsoring of een leuke tip in de fooienpot van Bonsai Café NL is zeer welkom).

Vanzelfsprekend houden we je zeker niet tegen als je meerdere bomen wilt laten zien. Graag zelfs. Het is en blijft bij ons maatwerk. Overleg is altijd mogelijk. Stel je vraag aan info@bonsaicafe.nl en we komen er uit.

Ons programma

• 09.00 uur – 10.00 uur
Aanleveren bomen voor de Winterbomenpresentatie. Ingang achterzijde.

• 10.00 uur heet Teunis Jan Klein u namens Deshima Bonsai Studio en Bonsai Café NL van harte welkom en opent de Winterbomenpresentatie 2018.

• 11.00 uur – 12.00 uur
Voordracht / presentatie door Dominique Bosch over zijn leerperiode in Japan.

• 12.00 uur
Aanvang opbouw/inrichting demo door Dominique Bosch.
Vanaf de opening kunt u genieten van digitale presentaties van Bonsai Empire over uiteenlopende bonsaitentoonstellingen over de hele wereld.

• 13.00 – 13.15 uur
Onder het genot van een heerlijk glas bubbels heffen we met onze gastheer het glas op het komende schitterende bonsaijaar.

• 13.15 uur
Demonstratie Dominique Bosch (verrassing).
Winterbomenpresentatie in de buitenkas.

• 15.00 uur
De boom van topkwaliteit wordt ter beschikking gesteld door Deshima Bonsai Studio.
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie worden loten verkocht. Een geweldige kans om in het bezit te komen van de boom waar Dominique zijn vormkrachten aan gaf. De boom is de hoofdprijs, maar we hebben ook een schitterende 2e en 3e prijs!

De rest van de middag genieten we van de Winterbomenpresentatie met bonsai die we elkaar willen laten zien en vertellen welke plannen we met onze bomen hebben voor het nieuwe jaar.

Enfin geen middag maar een geweldige dag waar we naar uit kunnen zien.
Houd de mail / Facebook / www.bonsaicafe.nl / Twitter in de gaten!