…..zaterdag 1 oktober a.s. Teunis Jan Klein van Deshima Bonsai Studio een demo/lezing houdt over een onderwerp wat niet zo vaak aan de orde komt. Vaak gaan we bij demo’s uit van redelijk startmateriaal waar we de intentie van hebben na een aantal rondes een bonsai van te maken. Vragen die altijd van belang zijn worden behandeld, zoals wat biedt ons deze boom, hoe kunnen we naar deze boom kijken, waar willen we tijdens de verschillende fases en seizoenen uiteindelijk naar toe oftewel wat zou het doel van deze boom kunnen zijn?

bcnl-25-09-5

bcnl-25-09-4

bcnl-25-09-3

bcnl-25-09-2

Een einddoel bestaat er eigenlijk niet bij bonsai. We hebben altijd rekening te houden met elementen van buitenaf, met leeftijd, met de situering etc.

Bij de demo/lezing van as. zaterdag kunnen bonsaiisten zich laven aan voorbeelden. Juist bij deze lezing over de finishing touch laat Teunis Jan ons zien waar het in de ‘afrondingsfase’ om gaat.

Onderwerpen als hoe gaan we verder met bedraden, wanneer niet of wanneer wel?
Over het kortzetten of snoeien, welke snoei, hoevaak gaan we verpotten zullen zeker aan de orde komen.

Bonsai Café NL nodigt u van harte uit van deze demo/lezing van Teunis Jan te genieten.
Zaterdagmiddag 1 oktober as. om 13.00 uur openen wij voor u de deuren.
De koffie/thee staat klaar. Om 14.00 uur start de demo/lezing en de entree is gratis.

Vindt u het prettig om tijdens de demo/lezing gewoon aan uw eigen boom te werken, dan vinden wij dat ook. Het Bonsai Café is een ontmoetingsplaats voor bonsaiisten waar een ieder vrij is te komen en te gaan en om te doen wat de middag biedt.

Onze gastheer Teunis Jan/Deshima Bonsai Studio en Bonsai Café NL zeggen graag
tot as. zaterdag!