Onderstaand het definitieve programma voor de Nieuwjaarsreceptie van Deshima Bonsai Studio en de enige ‘Winterbomenpresentatie’ in de regio; een uniek initiatief dat Deshima Bonsai Studio en Bonsai Café NL voor de derde keer voor u organiseren.
Wat is er leuker om met elkaar terug te kijken op het afgelopen (bewogen) bonsaijaar en een blik te werpen naar de toekomst.

Zaterdag 3 januari 2015 van 13.00-17.00 uur luiden Deshima Bonsai Studio en Bonsai Café NL het nieuwe bonsaijaar in en staan we stil bij hetgeen het afgelopen jaar de revue heeft gepasseerd.

Wat is er mooier om juist in deze winterperiode waarin de bonsai’s naar binnen zijn gekeerd, elkaar te laten zien hoe mooi ook juist de bomen in de winterperiode zijn.
Om u een idee te geven hier een paar willekeurige foto’s van vorig jaar.

Deshima Bonsai Studio en Bonsai Café NL bieden zowel cursisten, workshopdeelnemers als bezoekers van Bonsai Café NL / Deshima Bonsai Studio de gelegenheid hun ‘mooiste’, hun ‘leukste’, hun ‘leerboom’ te laten zien.
We willen benadrukken dat het geen tentoonstelling is met allerlei eisen, maar juist een unieke gelegenheid om elkaar te laten zien waar we trots op zijn. Waar we hard mee aan het werk zijn en waar we naar toe willen met onze boom.

Wij zorgen er voor dat uw bonsai in de nieuwe kas prachtig tot zijn recht komt. Mocht de nieuwe kas van Deshima Bonsai Studio onverhoopt nog niet geschikt zijn voor de ‘Winterbomenpresentatie’, zorgen wij uiteraard voor een vervangende opstellingsruimte.

Hoe u uw bonsai wilt tonen daar laten wij u vrij in. Met of zonder naam (alhoewel de vermelding van de soort boom door velen op prijs wordt gesteld), met of zonder leeftijd, afkomst etc. Met of zonder scroll of accent. U toont uw bonsai op een wijze waarvan u vindt dat hij het best tot zijn recht komt.
Wat een verrassende inzichten zullen zich tonen!

Een ieder wordt gevraagd die zijn/haar boom wil laten zien, deze zaterdag 3 januari 2015 tussen 11.30-12.30 uur aan te leveren. Dan hebben we ruimschoots de tijd de benodigde zorg in de kas te geven die de bonsai’s verdienen. Wij zorgen voor een deelnemingsformulier of u kunt het hier zelf downloaden en ingevuld meenemen.

Klik hier om uw bonsai(s) aan te melden zodat wij weten hoeveel ruimte wij beschikbaar moeten stellen.

Programma:

  • Vanaf 13.00 uur heten wij jullie van harte welkom.
    Een gelegenheid om familieleden, vrienden, buren en geïnteresseerden kennis te laten maken met bonsai en de prachtige studio.
  • Om 13.15 uur tonen we de DVD “van toen naar nu” en werpen een blik naar de toekomst.
  • Verrassing……….
  • Rond 13.30 uur heffen we het glas en wordt de ‘Winterbomenpresentatie’ geopend.
  • De rest van de middag genieten we van de bonsai en vertellen we elkaar wat we het komende jaar allemaal voor plannen hebben.
  • Tijdens de receptie is de bar en de keuken geopend.
  • Wij heffen geen entree, maar een bijdrage in de fooienpot is welkom.
  • Rond 17.00 uur afsluiting.