Met heel veel genoegen kijken we terug op de warme, gezellige en zeker leerzame middag van Bonsai Café NL van zaterdag 5 maart j.l.
Edwin Vreeswijk en zijn echtgenote meldden zich al vroeg die middag. Het was ook niet zo maar een scharenslijper die aan de slag zou gaan. Oh nee! Ze hadden een prachtige authentieke scharensliep bij zich.

BCNL 5327

Het was nog een hele toer om de scharensliep (1.30×2.15 m) binnen te krijgen. Maar met vereende krachten en goede voorzorgsmaatregelen, kon hij geïnstalleerd worden.
Na een korte lezing van Edwin over deze ambachtelijke wijze van slijpen, werd aan de hand van het aangeboden bonsaigereedschap getoond waar het met het slijpen echt op aankomt.

Enkele bezoekers hebben zelfs privéles gekregen over het aanzetten van gereedschap om het zelf te kunnen scherpen.

BCNL 5339

We konden ons gereedschap tegen wel zeer gereduceerde prijs in handen van deze deskundigen geven.

Er was ook een hand-out beschikbaar van de Bonsaivereniging Overijssel (waarvoor nogmaals onze dank) over het onderhoud van bonsaigereedschap.

Terugkijkend kunnen we concluderen dat het zeker een herhaling waard is. We hebben dan ook tot laat in de middag een glas met elkaar gedronken; het is uiteindelijk ook een Bonsai Café waar we elkaar kunnen ontmoeten en ons kunnen onderdompelen in de bonsaiwereld.

BCNL 5334

Nu de bomen op springen staan is de echte drukke ‘bonsai’tijd aangebroken. Draad er uit, draad er in, verpotten, nieuw grondmengsel bespreken, plannen maken etc. etc. In ieder genoeg onderwerpen om a.s. zaterdag met elkaar te bespreken of flink aan de slag te gaan.

We zien jullie graag zaterdagmiddag 2 april a.s. vanaf 13.00 uur en voor nu in ieder geval een fijne, vredige en liefdevolle Pasen gewenst!