Bij Omroep Zuidplas scheen onderstaand persbericht:


De voormalige school aan de Ir. Lelystraat in de Nieuwerkerkse wijk Dorrestein wordt een bonsai-centrum. Een ondernemer uit Zuidplas heeft het pand van de gemeente gekocht. 

De koper is Bonsai Studio Deshima, een bedrijf aan de Eerste Tochtweg dat al vijftien jaar in Zuidplas is gesitueerd. De gemeente Zuidplas maakt op haar website melding dat het college heeft ingestemd met de verkoop van het oude schoolgebouw aan dit bedrijf. 

Het bedrijf verkoopt niet alleen bonsai-bomen, maar biedt ook cursussen en workshops, levert materialen en biedt ruimte voor exposities. 

Volgens de website van de gemeente wordt op het schoolplein van de voormalige school een Japanse tuin aangelegd. Verder komt er een dienstwoning in het gebouw. 

Het bedrijf zal naar verwachting voorjaar 2014 zijn deuren openen voor het publiek. Tijdens een inloopavond op 17 juli 2013 hebben omwonenden kennis kunnen maken met de ondernemer en zijn bedrijf. De gemeente deed de voormalige school eind 2012 via een veiling in de verkoop.

Attentie:
We hebben bovenstaand persbericht aangekondigd d.m.v. een persoonlijke nieuwsbrief aan uw e-mailadres. Heeft u deze mail niet ontvangen en wilt u in het vervolg wel op de hoogte gesteld worden van het wel en wee van Bonsai Café NL, klik hier en geef uw e-mailadres door!