Om 13.00 uur stroomde een groot aantal bezoekers binnen. Werden bonsai op de tafels gezet, werden scharen gescherpt, koffie en thee besteld, werd overlegd, de tuin en de kas bezocht en bruiste de energie door de ruimte. Successievelijk ontvingen we ook geïnteresseerden voor de lezing van Teunis Jan Klein.
Al snel was het heel héél gezellig en hebben veel kennissen elkaar weer ontmoet.

Tussen de bedrijvigheid door werden opnames gemaakt voor het programma BinnensteBuiten. Het dagelijkse TV-programma rond het avondeten van de KRO-NCRV wat in de plaats is gekomen voor Man bijt hond. Teunis Jan Klein houdt via zijn website deshimabonsai.nl ons op de hoogte over de dag waarop de opnames worden uitgezonden.

IMG_9977

Nadat de gasten (bonsai-ka) van natjes en droogjes waren voorzien vertelde Teunis Jan over de vier jaargetijden van de bonsai. Vooral de overgangen in de bonsaicyclus en wat te doen als er sprake is van extreme sneeuw, regen, zon, wind en/of langere overloop in seizoenen.

Highlights en tips & trucks voor de oh zo belangrijke Winter(vorst)periode, de oh zo belangrijke ontluikende Lenteperiode, de oh zo wateraandachtvragende Zomerperiode en de vaak uitlopende Herfstperiode, werden zeer uitvoerig behandeld.

IMG_9604

Aan de vragen, de reacties, de foto’s en het applaus van de gasten was de dankbaarheid voor het kennisdelen te meten en zeker voor herhaling vatbaar.

Dit alles heeft Bonsai Café NL mogelijk kunnen maken door sponsoring en de royale vrijwillige bijdrage in onze “fooienpot”!

Nu gaan we ons opmaken voor de “Nieuwjaarsreceptie/Winterbomenpresentatie” van Deshima Bonsai Studio in samenwerking met Bonsai Café NL op zaterdag 9 januari 2016.

Over het feit dat het een presentatie is en geen tentoonstelling, wat de spelregels zijn, wat het doel is, hoe u zich aan kunt melden en hoe we met elkaar tijdens de receptie het nieuwe bonsaijaar willen inluiden en er een echt bonsaifeestje van willen maken, wordt u op de hoogte gehouden.

Noteer alvast de datum in uw agenda!

Zaterdagmiddag 5 december ontvangen wij u weer graag en dan hebben we het er over!