Sinds 1723 hebben wij het over het vioolconcert “de vier jaargetijden” van Antonio Vivaldi, maar dat is niet waar we het nu over willen hebben.

Bestand 20-09-15 14 51 23

Waar we het wel over willen hebben is “de vier bonsaigetijden”.

Bestand1 20-09-15 14 49 56

Het blijkt dat steeds meer elementen van het ene seizoen, plaatsvinden in het andere seizoen. We kunnen niet zo makkelijk meer spreken over uitgesproken en in elkaar overlopende seizoenen. Met het stijgen van de zomertemperaturen, het zeldzaam worden van koude vrieswinters en extreme wateroverlast, dienen we kritisch naar de verzorging van bonsai te kijken.

Hoe gaan we daar mee om, wat kunnen we doen de bonsai zo goed mogelijk te verzorgen, welke bescherming of extra voeding is nodig? Waar moeten we op bedacht zijn?

Omdat de fooienpot van het Bonsai Café NL altijd rijkelijk wordt bedacht, kunnen jullie dus elkaar een lezing hierover aanbieden. Op zaterdag 7 november a.s. nodigen wij een ieder uit voor de

lezing door Teunis Jan Klein over de vier bonsaigetijden!

Het Bonsai Café NL opent om 13.00 uur de deuren. De lezing vangt aan om 13.30 uur.

Wilt u in de tussentijd al luisterend aan een boom werken, is dat geen enkel bezwaar natuurlijk. Ten alle tijden…. voor elk wat wils!

Wij kondigen deze lezing nu alvast aan zodat u in de agenda hier rekening mee kunt houden. De middag is voor een ieder toegankelijk en we heffen geen entree.

Afgezien van deze interessante middag zien we elkaar natuurlijk graag op de eerstkomende middag van het Bonsai Café NL en wel op zaterdag 3 oktober a.s. vanaf 13.00 uur.

zegtHetVoort

Zegt het voort!

This Post Has One Comment

 1. Hugo Eijsackers

  Ik vind het altijd interessant om iets nieuws te kunnen opsteken ivm bonsai. Ik ben echter nooit in de gelegenheid om zoiets bij te wonen. Ik werk namelijk ieder weekend van 06.00u tot 18.00 u en tijdens de weekdagen ben ik thuis.
  Is het soms mogelijk om van deze lezing een beknopt verslag te publiceren, of een soort van filmpje te maken of dergelijks?
  Het is dus zeer moeilijk voor mij om iets te leren van meesters, ik bezit dus over zoveel vrije tijd om mij bezig te houden met mijn bonsai’s, maar zo moeilijk om iets te kunnen opsteken van mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Frustrerend, echt frustrerend.
  Met vriendelijke groeten,
  Hugo

Comments are closed.