Het BonsaiCafeNL is:
‘Een ongedwongen sfeer waarin iedereen aan zijn of haar Bonsai kan werken, de Bonsai van anderen kan bekijken, inspiratie op kan doen of de schitterende Bonsaistudio van Deshima kan bekijken’.

‘Ongedwongen’ dat is precies waar het bij het BonsaiCafeNL om gaat. Helaas is de ‘ongedwongen’ sfeer i.v.m. Covid-19 voorlopig niet mogelijk. De RIVM regels schrijven 1,5 meter afstand tussen mensen, beperkt aantal mensen in een ruimte, en meer gedragsregels voor.

De ‘Cafe organisatoren’, hebben daarom samen met Teunis Jan Klein gekeken, naar mogelijkheden, en hoe verder de komende maanden.

Mogelijke maatregelen i.v.m. de RIVM regels:
Voor elke Cafe-middag zullen we per persoon iemand moeten inschrijven, (dilemma, ‘wie het eerste komt, het eerste maalt’?), lijstjes maken en beheren. Wie wel en wie niet?
Maximaal 10 personen mogen er in de grote werkruimte, mogelijk ook wat mensen extra buiten of in de Lotus zaal.
Mondkapjes dragen? Nu nog ff niet verplicht, maar willen we dat?

Volgens ons ‘De Cafeorganisatoren’ vervalt hiermee de ‘ongedwongen sfeer’, en het ‘Cafe gevoel’, de ‘synergie’ valt weg, datgene wat het BonsaiCafe, ‘BonsaiCafe’ maakt.

En dat is:
Spontaan de eerste zaterdag van de maand bij Deshima binnenvallen, ff een praatje, ff een drankje, of een hapje, leg een draadje om een tak, of niet. Elkaar (dichtbij) helpen met, en praten over, je eigen en elkaars Bonsai.
Samenwerken, & ‘samen werken’, dicht bij elkaar, samen lachen, onder het genot van een hapje en drankje.

Niet dat wij het leuk vinden maar daarom is wel besloten om de ‘BonsaiCafeNL middagen’ tot nader order op te schorten.

Ook de jaarlijkse nieuwjaars-receptie met de ‘winter tentoonstelling’ in Januari 2021 zal dat jaar helaas niet doorgaan. De reden is dat er veel energie in moet worden gestoken, en daarom de investering te groot is, t.o.v. de onzekerheid. Ja het duurt nog vijf maanden tot het zover is, maar we durven het niet aan, ook omdat de voorbereidingen eerder van start moeten gaan.

Bonsai Studio ‘Deshima’ is natuurlijk wel op zaterdag open.
Kijk op de site https://www.deshimabonsai.nl/nl/home voor alle info hierover.

Wij hopen op uw begrip, zorg goed voor u zelf, zodat u ook goed voor anderen kan zorgen.

We zien elkaar graag zo spoedig mogelijk bij het BCNL of elders.