Een geweldige uitdaging met Ron de Roo!

En dat was het al vanaf het allereerste begin. Een pak sneeuw. Mensen komen van ver. Zou dit roet in het eten gaan gooien? Gaat het thema “de onmogelijke boom, struik of stronk” aanslaan. Een thema wat door Ron zelf is aangedragen en wat we gezamenlijk hebben gevormd tot een invulling van een lange dag hard werken met pre-bonsai. Wat zou het worden. We hanteren altijd een open beleid in het Bonsai Café NL; een plek waar veel mogelijk is op bonsaigebeid.

Vanzelfsprekend kon er ook aan eigen bomen worden gewerkt of worden gekeken waar Ron van eigenaren de vrije hand kreeg om te starten met vormen, ze van advies te dienen om aan de slag te gaan of zijn visie te geven voor de toekomst.

Wat rustig geconcludeerd mag worden is dat de dag met Ron een doorslaand succes is geweest. Het was al vanaf de start, ’s ochtends om 10.00 uur, tot ver in de middag druk. Er werd zowel door Ron als door onze gasten keihard gewerkt.

Rechtopstaande onmogelijke stammen werden omgevormd tot stammen waar beweging in zat, onmogelijke immens grote struiken werden gereduceerd om d.m.v. yins en sari’s in de toekomst tot verfijnde bonsai’s te vormen. Stronken waar geen goed hout mee te spinnen viel, hebben veel potentie gekregen.

Kortom het was weer een dag om op terug te kijken. Met behulp van veel, heel veel handen werd het innerlijke van de mens goed verzorgd en werd de studio voor onze gastheer Deshima Bonsai Studio weer netjes opgeleverd.

We kijken alweer uit naar de volgende eerste zaterdag van de nieuwe maand, t.w. zaterdag 7 april a.s. Dan is er weer een verrassingspakketje. Nu van een heel andere orde.

Op veler verzoek is Anneke ter Linge weer bereid voor ons een Ikebana workshop te geven. Anderen kunnen onder het genot van werken aan de eigen bomen!

Verder nieuws over deze middag volgt nog.

Fijne tijd en graag tot zaterdag 7 april!