Volgens ons is het griepvirus in de omstreken van Nieuwerkerk a.s. IJssel redelijk op de vlucht aan het slaan. Dat betekent vrij baan voor ons bonsaivirus!

En zie, zo gebeurt het!

Eerst kijken we terug op een zeer geanimeerde Bonsai Café NL-middag van zaterdag 3 februari j.l. Het was niet bijster druk, velen van ons waren naar de Noelanders Throphy, maar zeker een aangenaam gezelschap. Er werd hard gewerkt en gebabbeld. De handen uit de mouwen gestoken en er werd onderling veel hulp geboden. Ook onze gastheer kon ongestoord werken aan zijn eigen bomen. Hier toch even apart aandacht voor want zo nu en dan wordt vergeten dat als hij aan het werk is hij ook aan het “werk“ is!

Op onze gewone werk- en ontmoetingsmiddagen is het zeker niet van zelfsprekend dat Teunis Jan voor ons beschikbaar is!

Later krijgen jullie bericht dat de website met foto’s etc is bijgewerkt. Eerst het een en dan het ander!

Dit was het een en nu het ander. En dat is niet zomaar wat. Speciale aandacht vragen we voor een speciale dag.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Op zaterdag 3 maart a.s. is Bonsai Café NL the placet to be! Samen met Ron de Roo gaan we er niet een middag, maar een bonsaidag van maken.

De deuren staan om 10.00 uur wijd open en om 16.00 uur is het de bedoeling dat we moe en zeer voldaan naar huis gaan.

Pfff wat een aanloop. Wat gaan we nu doen?

Ron daagt jullie (en zichzelf) uit voor een, hoe zullen we het noemen, een ‘onmogelijke bomendag’, een ‘durf hier niet mee aan te komen-dag’, een ‘ik zit met deze boom met m’n handen in het haar-dag’, een ‘zou ik hier nog ooit een pre-bonsai van kunnen maken dag’ of gewoon een zeer leerzame zeer actieve bonsaidag!

Het is de bedoeling dat jullie met je stronk, grote boom in pot, een veel te rechte stam, een knoest of bijvoorbeeld een in de vergetelheid geraakte bonsai aan de slag gaan.

Te groot? We kunnen altijd helpen met het naar binnen brengen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Het is juist niet de bedoeling om met een ieniemienie bonsai aan te komen, een zaailing of zo, maar juist met een boom waar de tanden ingezet kunnen worden.

Wie neemt samen met Ron de uitdaging aan? Voor zichzelf legt hij de lat lekker hoog! Wat er allemaal gaat gebeuren…. de schouders zullen worden opgehaald. Een ding is zeker; er is sprake van verrassing – verbazing – misschien wel verbijstering – wie zal het zeggen! We gaan het beleven.

Ron staat durft het aan!

Bonsaiisten, vrienden, geïnteresseerden u bent vrijblijvend van harte welkom! We heffen geen entree, alleen gezelligheid!

Als er vragen zijn over deze dag, mail naar info@bonsaicafe.nl.