We schreven er al over in onze mailing….
a.s. zaterdag 7 mei een middag bij Bonsai Café NL die in het teken staat van Kusamono / Shitakusa (accentsplantje bij een bonsai).

4

Bonsai bomen worden soms tentoongesteld in een Tokonoma, een opstelling bestaande uit een Bonsai, een Japanse prent en een accent plantje. De drie objecten stellen respectievelijk de mensheid, de hemel en de aarde voor. Het toevoegen van een accentplant (Japanse benaming; Kusamono of Shitakusa) aan een Bonsai display wordt gedaan om de boom te accentueren en om harmonie te creëren.
-bron www.bonsaiempire.nl-

23

Op veler verzoek hebben Teunis Jan en BCNL het een en ander georganiseerd. Teunis Jan heeft flink geshopt en BCNL zorgt er weer voor dat het u aan niets zal ontbreken.

6

Om 13.00 uur staan de deuren bij Deshima Bonsai Studio voor het Bonsai Café NL open en start Teunis Jan met een inleiding over het waarom, wanneer, bij wat en hoe van accenten bij bonsaiopstellingen.

5

Daarna kunnen de mouwen opgerold worden en kunt u aan de slag om accentplantjes te maken. Eigen materiaal kan meegebracht worden, maar zoals geschreven bij Deshima Bonsai Studio is er flink ingeslagen op plantjes-, grasjes-, bloemetjesgebied. In het keramieklokaal loopt het water u uit de mond van het aanbod kleine schaaltjes en potjes.
Er is genoeg keus.

6

Nu de zomer zich echt aankondigt, kunnen we toch haast niet wachten!!!!!

We zien jullie graag a.s. zaterdag. Neem gerust andere geinteresseerden mee. Het is uiteindelijk niet alleen een werkmiddag, maar ook een Bonsai Café
–de ontmoetingsplaats to be-.

Groet aan allen!