10, 11 en 12 mei: Sakura Ten en All European Shinkokai Koishow

De Sakura Ten wordt gelijktijdig gehouden met de All European Shinkokai Koishow. Dit grote evenement wordt dit jaar gehouden in het evenementencomplex De Broodfabriek te Rijswijk Zuid Holland! Klik hier voor meer informatie.
Tevens is er aandacht voor bonsai, kunst, Japanse cultuur en gebruiken uit het Land van de Rijzende zon. Honderden exotische tuinplanten, waterplanten, vormbomen en bonsai. Tientallen workshops, lezingen en demonstraties.

O.a. Bonsai van het Westen en Deshima Bonsai Studio hebben een promotie- en verkoopstand en Deshima Bonsai Studio zal enkele bonsai tentoonstellen.

1 en 2 juni: 7e editie van Bonsai van het Westen


Een prachtige show met vele activiteiten rondom Bonsai en Japanse cultuur in de Botanische Tuin van Delft.

Deshima Bonsai Studio is er weer gevraagd met alle cursisten een deel van de tentoonstelling te vullen.


Voorbereidingen zijn in volle gang. Zie ook www.deshimabonsai.nlen www.bonsaivanhetwesten.nl .

8 juni: Bonsai Cafe NL

Omdat we graag onze eerste zaterdag van de maand inwisselen voor de jaarlijkse Bonsai van het Westen, opent Bonsai Cafe NL op 8 juni de deuren.


Vanaf 13.00 uur kan een ieder vrijblijvend werken aan eigen bomen; de studio en tuin bezichtigen of vrienden ontmoeten.

29 juni t/m 6 juli: Japanse week bij Deshima Bonsai Studio

Masashi Hirao een Japanse Bonsai Meester die verantwoordelijk is voor de collectie van de Mansei-En komt een week over.

De Mansei-En is de tuin van wijlen Hideo Kato,  Hotsumi Terakawa heeft bijvoorbeeld ook zijn opleiding genoten in deze wereldberoemde tuin in Omiya.

Masashi Hirao komt een hele week zijn kennis, kunde en inspiratie delen.

Maandag- en dinsdagavond 1 en 2 julizijn er ingelaste cursusavonden van 19.30 tot 22 uur à € 30,00, u kunt zich hiervoor inschrijven. Het thema kunnen we in overleg bepalen.

Woensdag , donderdag en vrijdag overdag staan nog open voor privélessen en werk in opdracht. Een indicatie van het uurtarief is € 55,00.

Heeft u een boom staan die gestileerd kan worden of bent u met een vereniging of groep Bonsai vrienden met wie u samen een bijzondere cursus wilt volgen? Dit is uw kans!!

Op zaterdag 29 juni organiseert Deshima Bonsai Studio een workshop van 9.30 tot 16 uur waarvoor u zich kunt inschrijven, zie www.deshimabonsai.nl.

De kosten bedragen slechts € 75,00 voor een geheel verzorgde dag (incl. lunch)  waarop u alle input mag verwachten van deze bijzondere Bonsai grootheid.

Zijn Engelse spraak is bijzonder goed, en hij is een ervaren workshop leider en demonstrator.

Vrijdagavond 5 juli: Japanse avond

Er is een open demonstratie door Masashi Hirao in de studio vanaf 19 uur. Entree is € 10.

Omdat juli en augustus vakantiemaanden zal Bonsai Cafe NL het innerlijke van de mens op deze Japanse avond op verzorgen.Alle bonsai vrienden en liefhebbers zijn uitgenodigd!!!


Noteer het in ieder geval in de agenda.I.v.m. de te verzorgen Japanse catering… stuur s.v.p. een mailtje naar teunisjan@deshimabonsai.nlteunisjan@deshimabonsai.nl of naar bonsaicafenl@ziggo.nlbonsaicafenl@ziggo.nl .Tot ziens!