Het was weer een middag van Bonsai Café NL om op terug te kijken. Niet alleen was er sprake van een enorme diversiteit aan activiteiten, maar ook inhoudelijk was het een zeer waardevolle middag.

De handen werden zeker uit de mouwen gestoken, wat je ook wel kunt zien aan de foto’s.
Het is toch een rijkdom dat wij zo met z’n allen het groeiproces van Deshima Bonsai Studio mogen beleven.

Aan de hand van een niet al te makkelijke demoboom, een Pinus Sylvestrus, werd op een interactieve manier gekeken wat de mogelijkheden voor een toekomstige bonsai waren.
Door Teunis Jan werden diverse mogelijkheden getoond en werd zeker benadrukt waar rekening mee te houden.

Uitvoerig werd stilgestaan bij de balans van de boom, de vlakverdeling, de open ruimtes, de landschapsinvloeden op de stijl, de taklijnen en loofbezetting.

Het ligt in de bedoeling dat dit door het publiek gekozen ontwerp te zien zal zijn tijdens onze Winterbomenpresentatie en de Nieuwjaarsreceptie van Deshima Bonsai Studio op zaterdag 6 januari 2018!!!!

Ja ja want die staat ook al weer op ons lijstje van voor te bereiden activiteiten. Noteer in ieder geval de datum in uw agenda en start uw creatieve brein. Voor de zesde maal alweer, waar blijft de tijd en wat zo mooi is…. elk jaar wordt het aanbod van bomen niet alleen groter, maar ook gedurfder. Bonsaiisten laten hun bomen in wintertooi zien hoe ze zelf de boom zien/waar ze mee bezig zijn en welke verwantschap deze boom heeft voor hen. Kiest de een voor een traditionele presentatie, durft de andere ‘out of the box’ te komen. Heel verrassend!

Niet alleen de Winterbomen/Nieuwjaarsreceptie staat op ons ‘to do’ lijstje.
De komende Bonsai Café NL middag van 4 november a.s. heeft weer wat leuks te bieden.
Behalve natuurlijk dat er altijd aan eigen bomen gewerkt kan worden, kunnen we ook weer aandacht aan de andere kant van de medaille besteden.

We zijn door de gulle gaven ook weer in staat Teunis Jan uit te nodigen om ditmaal te spreken over de diverse grondsamenstellingen. Waarom en wat gebruiken we bijvoorbeeld bij een Yamadori uit het zuiden van Europa of waarom en wat juist bij een bijvoorbeeld Hollandse Beuk? Waar hebben we rekening mee te houden. Enfin nu al vragen genoeg.

We zien alweer uit naar 4 november.