Wat gaat de tijd toch snel. Het is al weer 5 jaar geleden dat door een aantal bonsailiefhebbers het initiatief om een bonsaicafé te starten gestalte kreeg.
Op de oude locatie van Deshima Bonsai Studio aan de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk a.d. IJssel gingen we van start.
Een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor bonsaiisten. Niet meer en niet minder. Zonder enige verplichting.; met als enige bron van inkomsten onze ‘fooienpot’ en een support van derden. We zouden wel zien wat er van kwam.

Nu zijn we vijf jaar verder en het bruist nog steeds. Kennelijk willen we en zijn we met elkaar in staat dit initiatief levendig te houden.

We kijken terug op toch altijd erg gezellige werk- en ontmoetingsmiddagen van Bonsai Café NL die elke eerste zaterdagmiddag werden gehouden. Zo ook op de vele lezingen en demo’s die we met elkaar mogelijk maakten.

En dan niet te vergeten onze bonsaihappening aan het begin van het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie / winterbomenpresentatie van Deshima Bonsai Studio en Bonsai Café NL zijn een doorslaand succes en dit initiatief groeit elk jaar. Velen weten ons te vinden en het aanbod bomen wordt steeds groter.

Zo hebben we ook afgelopen zaterdag met velen ons eerste lustrum kunnen vinden.
En het werd een feestje een echt bonsaifeestje. De een werkte hard aan een boom, de ander zette een boom op met een vriend(in) en anderen genoten van de prachtig ingerichte tokonoma’s.

Zelfs uit het oosten van het land kwamen onze bonsaivrienden. Teunis Jan Klein (onze gastheer) feliciteerde ons en stond stil bij deze bewogen vijf jaren. De fin. middelen lieten het toe om en bubbels en een demo aan te bieden.

Nou de bubbels waren heerlijk en de demo van Ron de Roo was niet mis te verstaan. Wat een kunstenaar! We hebben genoten van deze demo met een Picea waarvan in eerste instantie achter de oren werd gekrabbeld. Na enig flink en gedurfd freeswerk liet Ron ons zien welke potentie hij van meet af aan zag.

Op interactieve wijze hebben beginners en (ver)gevorderden op bonsaigebied genoten. Soms was er zelfs sprake van ademloos toekijken en genieten. Als toppunt werd de prachtige Picea verloot. De foto’s laten zien wat een prachtige boom er mee naar het oosten ging.

Genoten hebben we zeker en zeker ook van de muzikale ondersteuning van Fred Mudasia die zelfs op taart trakteerde omdat hij zijn verblijfsvergunning in the pocket heeft.

Het was een middag waar we nog lang aan zullen terugdenken en waarvan wij een ieder door middel van de vele foto’s die zijn gemaakt laten meegenieten.
Het was helemaal top en zo helemaal Bonsai Café NL – the bonsaiplace to be!

Graag zien wij een ieder op zaterdag 6 mei a.s. vanaf 13.00 uur.
Het is dan weer een gewone werk/ontmoetingsmiddag. Dus bomen onder de armen en aan de slag of….. kom natuurlijk gewoon langs voor een natje en/of een droogje!